Algemene voorwaarden

TERUGSTUURBELEID:

We zijn toegewijd aan uw volledige tevredenheid. Voordat u van eenvoudig ruil- en retourbeleid kunt genieten, moet u contact met ons opnemen met het retouradres voordat u de artikelen terugstuurt. En zorg ervoor dat alle items die naar ons worden teruggestuurd in hun originele staat moeten zijn, d.w.z. niet gedragen, gewijzigd of gewassen, met alle tags eraan bevestigd.


Wij dekken niet de verzendkosten van retourzendingen of uitwisselingen van het juiste orderpakket, u bent verantwoordelijk voor de verzend- en administratiekosten. Daarnaast raden we u aan tracking en verzekering toe te voegen voor uw eigen bescherming, omdat we niet verantwoordelijk kunnen zijn voor verloren zendingen.


Alle geretourneerde goederen moeten worden verzonden naar het verzendadres dat we u e-mailen.


Ruilen:

Neem contact met ons op voordat u de artikelen terugstuurt. Alle items die naar ons worden teruggestuurd, moeten in hun oorspronkelijke staat zijn, d.w.z. niet gedragen, gewijzigd of gewassen, met alle tags eraan bevestigd. Versleten of vuile items worden naar u teruggestuurd.


We dekken niet de verzendkosten van uitwisselingen, u bent verantwoordelijk voor de retourzending en voor de verzend- en administratiekosten van het terugzenden van de geruilde items naar u. Daarnaast raden we u aan tracking en verzekering toe te voegen wanneer u artikelen naar ons verzendt voor uw eigen bescherming, omdat we niet verantwoordelijk kunnen zijn voor verloren zendingen. Verzend- en administratiekosten worden niet terugbetaald.


Vriendelijke kennisgeving:

Selecteer uw product en maat zorgvuldig. Als u de goederen wilt retourneren vanwege uw zorgeloze fout, moet u de verzendkosten betalen.


Bestellings-annulering:

Omdat we alle bestellingen zo snel mogelijk binnen 3-7 uur na het plaatsen van bestellingen verwerken, zijn we niet altijd in staat om een ​​bestelling te annuleren nadat deze is geplaatst. Ik hoop dat je dit op dit belangrijke punt begrijpt.


Bestelling volgen:

Als u uw 13-cijferige trackingnummer niet binnen 5 dagen na het plaatsen van uw bestelling heeft ontvangen, heeft uw e-mailserver dit mogelijk als spam gezien. Neem in dit geval contact met ons op voor hulp bij het volgen van bestellingen.